Menu

Mijn eerste videoclip

20 December 2009 | 11:42 | Nieuws | Plaats een reactie
Bobolese zanger Zanké op de begraafplaats bij de opnames van de videoclipEen bevriende muzikant vroeg me tijdens mijn verblijf in Bobo Dioulasso, Burkina Faso, zijn videoclip te draaien. Het liedje Saya Mama in het Dioula gaat over zijn moeder die overleed toen hij vijf was. Draaien en monteren was voor mij een volkomen nieuwe ervaring - evengoed was Zanké blij met het resultaat en is de clip dezer dagen dagelijk op tv te zien in Burkina. Blij dat ik een Afrikaanse vriend kon helpen.
Klik op 'meer' om de clip te zien
(meer)

Red het Ublad

10 December 2009 | 17:11 | Nieuws | Plaats een reactie
Ublad online, straks de enige vorm waarin het Ublad verschijnen zal?Je vroegste opdrachtgevers houden een bijzonder plaatsje in een freelancershart. Jarenlang en tot zeer recent schreef ik voor het Ublad van de Utrechtse universiteit Het Torentje. Daarin interviewde ik iedere week een wetenschapper over een actueel onderwerp. De rubriek werd onlangs nog geprezen door de vakjury van de Gouden Luis in de Pels 2009, een prijs voor het beste journalistieke medium op het gebied van hoger onderwijs. Toen het Ublad afgelopen zomer afscheid moest nemen van al zijn freelancers, en dus eveneens van zijn Torentjesschrijfster, was dat dan ook het eind van een era. De laatste jaren had mijn gereis door Afrika de productie van mijn rubriek echter al danig in de wielen gereden, dus ik kon ermee leven dat Het Torentje niet langer mijn domein was. Maar dat nu het hele papieren Ublad gaat verdwijnen, gaat me te ver. Op dit moment werkt de redactie aan de laatste papieren uitgave, het is de bedoeling dat het orgaan enkel digitaal verder gaat. Tenzij wij daar een stokje voor steken.
Teken dus, net als ik, de petitie op www.redhetublad.nl

Nextblog in de prijzen

10 December 2009 | 14:36 | Nieuws | Plaats een reactie
De blog van nrc.next die twee keer in de prijzen vielVoor lof is het nooit te laat, ook al was de prijsuitreiking meer dan een week geleden. De vernieuwde nieuwsblog van nrc.next viel begin deze maand danig in de prijzen. De site die ook de woonplaats is van mijn City Life in Afrikablog die ik de afgelopen anderhalf jaar vanuit stedelijk Afrika heb bijgehouden, mag zich nu de beste Nederlandse weblog van 2009 noemen en won ook nog in de categorie Nieuws & Opinie. Uit het juryrapport: 'Vanaf de lancering was Nextlog spraakmakend. Deze site heeft het afgelopen jaar echt een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Originele invalshoeken, een prachtige beeldrubriek en leuke speciale content.' Hoera voor de redactie - en een klein beetje voor mezelf ;o)