Menu

Aangenaam bij nacht

27 Maart 2012 | 09:43 | Nieuws | Plaats een reactie
Verwarrende vermomming...Mijn rechterhand met het zorgvuldig geknede balletje amala is halverwege mijn mond als ik opkijk. Drie paar ogen zijn op mij gericht. Het personeel van dit eettentje bij mij om de hoek in Agege, Lagos, heeft kennelijk weinig omhanden. De serveerster met de schuifelpas die me een petflesje water bracht, ging daarna zitten op een stoel aan de tafel naast de mijne. Ze draaide het plastic tuinmeubel precies zo dat ze uitzicht heeft op de roestvrij stalen schaal met okrasoep voor mijn neus en volgt belangstellend hoe ik het bolletje yam-deeg in de slijmerige groene saus doop en vervolgens zonder al te veel draden te trekken omhoog hijs. Ik prop de amala in mijn mond, veeg die ene niet te vermijden slijmdraad met een papieren servet van mijn kin en eet verder. Tien jaar reizen door Sub-Sahara Afrika maakten mij zo goed als immuun voor gestaar. Het grootste deel van de tijd tenminste.
Lees mijn blog op OneWorld.nl

Gouden toekomst

22 Maart 2012 | 13:19 | Nieuws | Plaats een reactie (3)
Op de site van zijn bedrijf glitter de bling je tegemoet..Een managing director in de showbiz heeft nu al van me gehoord en wil me op tv lanceren? Ik had begrepen dat Nigeria het land van de oneindige mogelijkheden was, maar dit is wel heel snel. Het is november en ik ben net een week in Lagos. Mijn cv moet wel circuleren op de juiste plekken...
Lees mijn nieuwe blog 'Hoe Femke Funke wordt' op OneWorld.nl

Enge droom

06 Maart 2012 | 07:37 | Nieuws | Plaats een reactie (1)
Op de vlucht naar Lagos ben ik naast het cabinepersoneel zo'n beetje de enige blanke.'Als je dromen je geen angst aanjagen, zijn ze niet groot genoeg.' De tweet die afgelopen zaterdagavond over mijn scherm kwam, was niet speciaal voor mij bestemd. Maar ik voelde me wel aangesproken. Laat ik het maar bekennen: mijn droom jaagt me met zekere regelmaat de stuipen op het lijf. Mijn veilige, luxe land vaarwel zeggen om me in mijn uppie te vestigen in een stad die bijna evenveel inwoners telt als Nederland maar nog niet een honderdste van de voorzieningen, in een land dat bij de meeste westerlingen – ten onrechte – enkel negatieve associaties oproept: als ik het zo opschrijf klinkt mijn voornemen om te verhuizen naar Lagos, Nigeria als een bizarre onderneming. Tegelijkertijd heb ik nog nooit in mijn leven ergens zo naar uitgekeken.
Hoe Femke Funke wordt: lees de rest van mijn column op OneWorld.nl