Menu

Elnathans kippenpepersoep

09 Oktober 2012 | 19:23 | Nieuws | Plaats een reactie (2)
De Nigeriaanse keuken, heerlijk in zijn eenvoudSoms maakt ze je aan het huilen. En de meest serieuze pepersoep staat je niet eens toe te praten tijden het eten. Het is een van mijn favoriete gerechten uit de Nigeriaanse keuken, hoewel je wel even aan de pittigheid ervan moet wennen. Het mooie daarvan: door de alomtegenwoordige pepers, laat je de soep zich het beste consumeren met een ijskoude STAR pils. Een goddelijke combinatie. Pepersoep is er in vele varianten, zoals met vis, 'gemengd' vlees (als in: vraag niet wat het precies is), geit, slak of kip. Ik hield het tot voor kort bij katvis, maar vorig weekend eindige ik mijn bestaan als vistariƫr: ik doodde een kip. Het gevogelte belandde in de verrukkelijke kippenpepersoep die Elnathan John bereidde, niet alleen een briljant schrijver maar ook een uitstekende kok.
Klik op 'meer' voor het recept van Elnathans kippenpepersoep'
(meer)